Wat is bluegrass muziek?

Veel mensen in ons land horen “countrymuziek” denken aan mechanische stieren, Texas, cowboyhoeden en niet erg ambitieuze inhoud. Maar is het echt zo? Niet echt!

Net zoals de staat Texas daadwerkelijk met bluegrass Tennessee de bakermat van dit genre deelt, zo maken mechanische stieren deel uit van de mythe. De enige connectie die ze hebben met deze muziek is het feit dat ze soms in bars in het zuiden van de Verenigde Staten werden gespeeld, waar deze vreemde bluegrass muziek machines werden gespeeld.

bluegrass muziek

Land is afgeleid van een gerelateerd genre, bluegrass. Het is voornamelijk gebaseerd op het instrumentaal dat bestaat uit gitaar, banjo en viool. In tegenstelling tot het uiterlijk, het is gevarieerde muziek. Zowel qua onderwerpen en problemen die in de tekst worden genoemd als de sfeer van het hele stuk.

Voorbeelden van bluegrass-muziek:

The Steeldrivers – “Blue Side Of The Mountain”
Alison Krauss – “Jacob’s Dream”
Dolly Parton – “Tennessee Homesick Blues”
Vince Gill – “Go Rest High On That Mountain”

Wat ik er persoonlijk in meeneem, zijn de waarheid en emoties. Eigenlijk komt het neer op een paar akkoorden. Het is verbazingwekkend hoeveel je ze kunt laten passeren en hoe diep de hoeken van de ziel komen met hun hulp. Het is moeilijk om een ​​metafoor te vinden voor  bluegrass  de metafoor van Shakespeare in de tekst, maar het betekent niet dat ze verliezen van de poëzie. Bovendien is identificatie met sommigen zelfs gegarandeerd!

Chris Stapleton – “When The Stars Come Out”
Miranda Lambert – “Tin Man”
Interessant is dat land veel vaker voorkomt dan de meeste mensen beseffen. Tekens zoals Johnny Cash gingen permanent de canon van muziek in.

Johnny Cash – “I Walk the Line”
Wist je bijvoorbeeld dat een van de grootste hits toegeschreven aan Whitney Houston, “I Will Always Love You” echt een countrynummer is? Oorspronkelijk geschreven in de jaren ’70 en uitgevoerd (tot op de dag van vandaag!) Door een van de meest herkenbare sterren van deze muziek, Dolly Parton.

Whitney Houston – “I Will Always Love You”
Dolly Parton – “I Will Always Love You” (origineel)
Veel populaire muzieksterren hebben landcomotaties. Het  bluegrass muziek bovengenoemde Dolly Parton is de meter van niemand anders muziek dan Miley Cyrus. Met de rest is de vader van Miley, Billy Ray, ook de uitvoerder van dit genre.

Billy Ray Cyrus – “Achy Breaky Heart”
En je kunt niet vergeten op welk gebied Taylor Swift haar eerste stappen zette. Wie herinnert zich zelfs “Teardrops on my guitar”?

Taylor Swift – “Teardrops on my guitar”

Country muziek | Afbeelding van internet

De jongere zus van Britney Spears, Jamie Lynn, bevond zich ook in deze tak van muziek.

Jamie Lynn Spears – “How Could I Want More”
Je zou het lange tijd kunnen ruilen …

Wat denk je van deze muziek? Misschien heb je  bluegrass muziek dankzij dit artikel iets nieuws ontdekt. Voor meer materialen, bluegrass  curiosa, recensies en nieuws uit de wereld van het land, nodig ik u uit op mijn andere artikelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *